Головна » 2023 » Серпень » 23 » День Державного Прапора України
17:23
День Державного Прапора України

Будь яка країна має свої державні та народні символи, обереги. Головним символом є прапор, який піднімають під час олімпіад, чемпіонатів, державних свят. З прапором воїни ідуть до Перемоги.

23 серпня наша країна святкує День державного прапора України. Державний Прапор України - прапор із двох рівновеликих горизонтальних смуг синього і жовтого кольору із співвідношенням ширини прапора до його довжини 2:3. Синьо-жовте поєднання кольорів остаточно оформився як загальнонаціональне на початку XX ст. Символами України в новітньому їх трактуванні є безхмарне небо як символ миру - синій колір, і стиглі пшеничні ниви як символ достатку - жовтий колір.

24 серпня 1991 відбулося проголошення Акта про незалежність України, і над будинком Верховної Ради піднявся синьо-жовтий прапор. У серпні 2004 року Президент підписав Указ № 987/2004 про встановлення Дня державного прапора України

Зараз відзначається в Україні щорічно згідно з Указом Президента № 987/2004 від 23 серпня 2004 року зі змінами, внесеними згідно з Указом Президента № 602/2009 від 7 серпня 2009 року.

Кожен громадянин України знає свій прапор, герб. Пропонуємо і вам перевірити свої знання за допомогою різних вправ (вправа1, вправа2, вправа3 ). Можна також намалювати самостійно прапор за зразком малюнок або виконати аплікацію та подарувати другові. Переходьте за посиланням до відео Державні символи та згадайте, що вже колись вивчали. Успіхів вам!

Бажаємо всім Миру! Та нехай наш прапор веде нас уперед у розвиненій, незалежній, вільній Україні!

 

Переглядів: 37 | Додав: school | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 Ольга  
0
Шановні колеги! Вітаю з Днем Державного прапора України. Бажаю, щоб небо над головою було завжди ясним і блакитним, а урожай щедрим і багатим. Нехай прапор України гордо в'ється і наповнює душу патріотизмом і прагненням до світлого майбутнього.

Ім`я *:
Email *:
Код *: