Головна » 2023 » Травень » 9 » День Європи 2023
13:28
День Європи 2023

Цьогоріч Україна відзначає День Європи разом із країнами Європейського Союзу – 9 травня, в статусі країни-кандидата на членство в ЄС.

Відповідний указ про встановлення в Україні 9 травня Днем Європи підписав Президент України Володимир Зеленський.

Після Другої світової війни на нашому континенті вдалося об’єднати багато різних народів у мирі та співпраці. 9 травня в Європейському Союзі затверджено як День Європи, один із офіційних символів ЄС.

І очевидно, що ми є частиною родини європейських держав зі спільними цінностями та прагненнями, а Збройні Сили України міцно стоять на захисті всієї Вільної Європи.

Україна як ніхто знає ціну єдності демократичних країн, чия підтримка дозволила нам зупинити російського агресора. Євросоюз як ніколи об’єднаний у солідарності й підтримці України в усіх вимірах із перших днів вторгнення.

Відзначаючи День Європи 9 травня (разом з іншими європейськими країнами), ми підкреслюємо нашу єдність та силу, нашу віру в європейський інтеграційний проєкт, як рушія розвитку та миру на континенті. Тут, в Україні, ми разом пишемо новий розділ історії Вільної Європи.

З 2014 року Україна відстоює на полі бою свою незалежність від “руського міра”, самобутню ідентичність та своє європейське вільне майбутнє.

Також варто зазначити, що Президент Володимир Зеленський подав до Верховної Ради України законопроект про встановлення 8 травня Днем пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років.

Адже, існує нерозривний зв’язок між Днем пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні та Днем Європи – і особливо для нас і зараз. Ми боролись у Другій світовій війні проти зла разом з народами Антигітлерівської коаліції, разом з вільним світом.

І сьогодні ми боремось проти рашизму. Ми захищаємось зараз разом з вільною Європою – нашою союзницею, і наша з нею єдність – наближає наш день перемоги, наш перший день миру.

Класні керівники провели виховні години до дня Європи, а ми запрошуємо всіх учасників освітнього процесу приєднатися до марафону "Європа починається з мене" та надіслати фото із символами цього свята на  платформу classroom або у viber.

 

Категорія: Виховна робота | Переглядів: 53 | Додав: cherya-nataha | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: