Головна » 2023 » Жовтень » 10 » День ментального здоров'я
13:40
День ментального здоров'я

День психічного здоров’я або ментального здоров’я в світі та в Україні відзначається щороку 10 жовтня. Свято покликане звернути увагу на проблеми, пов’язані з психічним станом людини та підтримки людей з подібними захворюваннями.

За ініціативи першої леді Олени Зеленської в Україні реалізується Національна програма з охорони психічного здоров’я та психосоціальної підтримки, в якій вагомого значення набуває забезпечення якісного освітнього процесу та створення психологічно комфортного освітнього простору.

Одним із важливих пріоритетів у діяльності закладів освіти залишається забезпечення психологічної стійкості здобувачів освіти. Педагогічні працівники мають забезпечувати психологічну складову організації освітнього середовища, створюючи умови, що сприятимуть розвитку особистості кожної дитини, збереженню здоров’я та формуванню готовності до самостійного життя.

Ментальне здоров’я є важливою складовою психофізичного розвитку здобувачів освіти, що поєднує здоровий дух, гарне фізичне самопочуття та психіку людини із соціальним складником.

З метою підвищення рівня обізнаності щодо проблем психічного здоров’я в нашому закладі практичний психолог Борисович О.В та педагоги постійно проводять просвітницько-профілактичні заходи (години спілкування, флешмоби, челенджі, «психологічні хвилинки» тощо), що допомагають здобувачам освіти впоратися зі стресом та його наслідками, емоційно налаштуватися на урок, на плідну роботу, сприяють атмосфері емоційного відновлення, почуттю безпеки та психоемоційного комфорту.

В цей день практичним психологом Борисович О.В.  та класними керівниками були проведені заняття з учнями закладу «Ментальне здоровʼя: як подбати про себе?»( 9-А кл.-"Шлях до емоційної сили" Метою занять було сприяння формуванню в учнів культури піклування про ментальне здоровʼя.  Під час занять, учні ознайомилися з прийомами подолання негативних емоцій під час війни ,методами боротьби зі стресом для відновлення психологічного здоровʼя.

Категорія: Виховна робота | Переглядів: 48 | Додав: cherya-nataha | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: