Головна » 2023 » Вересень » 6 » День міста Слов'янськ
23:32
День міста Слов'янськ

Слов'янськ герб  Слов'янськ прапор  6 вересня 1943 року наше місто було визволено від нацистських загарбників у роки Другої Світової війни. Відтоді Слов’янськ відзначає день міста в 1-у суботу після 3 вересня.

Рік заснування: 1645 р

Розташоване в північній частині Донецької області на річці Казенний Торець (притока Сіверського Дінця). Важливий залізничний вузол.

Як місто Слов’янськ відомий з 1645 року. Тоді в районі соляних озер для захисту земель від набігів кочових племен була споруджена фортеця, яку назвали Тор. Потім назва зінювалась на Солеварськ – Солеванск – Слов’янськ.

Історично розвиток Слов’янська пов’язано з сольовим промислом. Сіль з озер Ріпне, Сліпне, Вейсово – це біле золото, яке почали добувати ще в початку 17 століття. На характер подальшого розвитку міста значною мірою вплинуло виникнення тут курорту.

Як курорт Слов’янськ відомий ще з 1832 року, коли штабний лікар Чугуївського військового госпіталю А. К. Яковлєв почав лікувати пацієнтів солоною водою і цілющими грязями озера Ріпне.

Більш інформації можна знайти на сайтах:

вікіпедія,  discover.uaміста України6262.Сайт міста Слов'янськаІнститут історії УкраїниІсторія міст і сіл6262Видатні особистостіДержавна архівна служба УкраїниФейсбукyoutubeСлов'янський краєзнавчий музейСлов'янськ історичний

Це тільки декілька. Але інформації та розповідей  про історію міста, видатних особистостей, виробництва, навчальні заклади дуже багато.

Знов іде війна. Гинуть герої, які стали на захист України. Кожного дня ми шануємо пам'ять за загиблими.  

Сьогодні велика частина мешканців Слов'янська вимушена була виїхати з міста, зі своїх домівок. Але віримо, що скоро настане мир, всі повернуться додому, відбудують пошкодження та знов ходитимемо парками, площею, будемо купатися в солоних озерах на Слов'янському курорті. 

З днем міста, любі слов'янці!

Переглядів: 42 | Додав: school | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: