Головна » 2023 » Серпень » 24 » День незалежності України
22:24
День незалежності України

     Сьогодні українці  святкують День незалежності України. Українцям часто доводилося боротися за свою незалежність. Як і багато століть тому, зараз Україна бореться за своє право бути зі зброєю в руках своїх воїнів, тож це свято має дуже важливе значення для всіх українців.

Цікаві факти про Україну

  • Україна є найбільшою державою за площею в Європі (603 700 км²).
  • На території України був перший вищий навчальний заклад у Східній Європі - Острозька академія. Яка була заснована князем Костянтином-Василем Острозьким у 1576 році.
  • Однією з найдавніших конституцій у Європі є Українська Конституція Пилипа Орлика, написана 1710 року. Наразі оригінал першої сторінки Конституції зберігається у Національному архіві Швеції.
  • У 1934 році на конкурсі краси мов у Парижі українська мова була визнана наймилозвучнішою і найбагатшою у світі. Він посів друге місце після італійської.
  • Українці - найспівучіша нація у світі, яка створила близько 200 тисяч народних пісень. Більше жодна нація світу не має такої кількості пісень. В українському фонді налічується 15,5 тисячі народних пісень, друге місце посідає Італія, яка має 6 тисяч народних пісень.

     Україна починається з тебе. Ким би ти не був, маєш дбайливо ставитися до навколишнього середовища, бути людяним по відношенню до інших людей, тварин. Залежить від нас  якою буде наша країна. Ми повинні жити вільні, на своїй землі, працювати на користь свого народу та України. Завдання майбутніх громадян - вчитися, щоб потім вміти будувати міжнародні відносини, втілювати свої мрії,  примножувати добробут Держави. 

Українці завжди були щирі,гостинні, працьовиті, відважні. Пам'ятаємо всіх, хто стоїть на захисті нашої України! 

А зараз пропонуємо декілька цікавих вправ  за посиланнями (гра-вікторина , вікториназмагання ) (матеріал взято з сайту https://learningapps.org/)

 

Переглядів: 34 | Додав: school | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 Ольга  
0
Шановні колеги! З Днем Незалежності України! Нехай свобода мислити і діяти буде вашою перевагою. Бажаю відчувати її в роботі, у відносинах і в житті. Процвітання вам, вашій родині і країні! Будьте незалежні і вільні у всіх своїх проявах!

Ім`я *:
Email *:
Код *: