Головна » 2017 » Лютий » 17 » День вшанування учасників бойових дій на території інших держав
11:53
День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

15 лютого відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав, встановлений Указом Президента України від 11 лютого 2004 року № 180/2004., бо саме 28 років тому, 15 лютого 1989 року, остання колона радянських військ була виведена з Афганістану, країни Центральної Азії. Так закінчилася радянсько-афганська війна (1979-1989 рр.) яка тривала більш ніж дев`ять років.

У бойових діях в Афганістані брали участь 165 000 українців, з яких загинуло 3500 воїнів, 9000 отримали поранення. Здоров’я тих, хто вижив, було підірване незвичними кліматичними умовами, пораненнями, психологічним травмами. З моменту виведення радянських військ з Афганістану до 2014 року 25000 ветеранів-афганців, середній вік яких складав 50 років, померло, близько 2 тисяч вважаються полоненими і без вісті зниклими.

Всього, з 1979 року в Афганістані загинуло понад 14 тисяч радянських солдат, більше 30 тисяч з них були поранені; з афганського боку втрати були ще жахливіші — біля 1.5 мільйона загиблих і майже 5 мільйонів біженців, що знайшли притулок в сусідніх Пакистані та Ірані.

З метою гідного вшанування пам’яті учасників бойових дій, яким довелося в мирні роки нести нелегку військову службу в гарячих точках на  території інших держав, формування ціннісних орієнтирів і громадянської самосвідомості у дітей та молоді на прикладах мужності та героїзму воїнів – інтернаціоналістів; вихованню у громадян шанобливого ставлення до захисників Вітчизни, а також консолідації суспільства навколо національної безпеки і миру в Україні у школі пройшли наступні заходи:

  • 14.02.2017 р година спілкування для учнів 9-11 класів на тему: "Ваш подвиг в пам'яті країни", який підготували та провели в шкільній бібліотеці - заступник директора по ВР Українець О.Г., вчитель предмету "Захист Вітчизни" Демидович А.І., вчитель інформатики Тубольцев К.О., вихователь Базилевич Л.В. Під час заходу учні отримали інформацію про воїнів-інтернаціоналістів з м Слов'янська (в т.ч. 21 загиблого), прослухали пісню Г. Тимофеєва "Двадцять один", переглянули та обговорили фільм про війну в Афганістані та інших країнах.

  • на загальношкільній лінійці черговий клас провів інформаційну хвилину «День пам’яті воїнів  - інтернаціоналістів».

  • 15.02.2017 вихователі школи провели тематичні бесіди та виховні години з даної тематики.

Ця війна зламала життя багатьом молодим хлопцям. Незважаючи ні на що, вони чесно виконували свій громадянський обов’язок, залишалися вірними присязі до кінця.

В цей день ми поділяємо весь біль втрати з тими, хто втратив на цій війні своїх близьких і віддаємо шану всім учасникам тих подій.

Переглядів: 427 | Додав: school | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: