Головна » 2023 » Вересень » 29 » День захисника України – це свято народу. Це свято України! Її міці, її величі, її сили!
10:58
День захисника України – це свято народу. Це свято України! Її міці, її величі, її сили!

У неділю, 1 жовтня, Україна вперше відзначить у нову дату день своїх захисників і захисниць, усіх, хто воює і хто віддав своє життя заради України та українців.

День захисників і захисниць України - державне свято України, яке відзначають у свято Покрови Пресвятої Богородиці. Встановлено 14 жовтня 2014 року президентським указом. Через реформу церковного календаря в Україні з 2023 року святкування перенесено на 1 жовтня.

І цієї неділі вперше вся Україна на хвилину зупиниться, щоб мовчанням вшанувати подвиг наших людей, які загинули, захищаючи нашу державу та українців.

Україна вшановуватиме своїх оборонців та згадуватиме загиблих унаслідок російської агресії. Це свято – пам’ять про синів і дочок тих, хто віддав своє життя за свободу Батьківщини, за Вашу з нами свободу і незалежність.

У підтримку наших захисників та захисниць учні школи 29.09.2023 о 10 годині приєдналися до загальнообласного уроку звитяги «Герої рідного краю»; класні керівники провели тематичні виховні заходи: «Незламні йдуть до перемоги»! (3кл.-Мариноха С.В.); «На захисті своєї Батьківщини» - 4 кл.(Кравченко Т.В.); «Від козака до «кіборга»» - 5 кл. (Тубольцев К.О.); "Дякуємо за захист" - 6-А (Пишна О.Ю.; «Слава незламним захисникам та захисницям» - 6-Б (Чередник Н.О.); "В єдності наша сила!" – 7 кл. (Коструб Х.В.); " Від козаків до Захисників!" - 8 кл. (Ткачова О.В.); "За честь! За славу! За народ!" - 9-А (Титаренко О.А.); "Ви змінили своє життя, щоб не змінилося наше"- 9-Б (Боженко Л.Ю.),  учні нашого закладу написали листи подяки та привітання захисникам та захисницям, навіть фізкультхвилинки цього дня були патріотичної спрямованості!

Учні 9-А класу -  Волошин Гліб та Мороз Поліна (кл. керівник Титаренко О.А.) та 7 класу - Холодний Іван, Стовпівська Любов (кл. керівник Коструб Х.В.), учениця 6а класу Князєва Аріна (під керівництвом Коструб Х.В.)  взяли участь в обласному конкурсі квіткових композицій до Дня захисників і захисниць України.

1."Прапор вільної країни" (Стовпівська Л.- 7кл)

2.Віночок "Український дух" (Холодний І.-7 кл)

3.Смайл "Поцілунок для воїна", композиція "Берегиня" (Князєва А.- 6а кл)

Низькій уклін та щира подяка захисникам рідної землі, які наразі відстоюють її незалежність. Цей день - 01 жовтня не буде звичайним «червоним» днем у календарі, а стане одним з найбільших державних свят, святом нескорених. Бо попри всі негаразди дух українського народу ніколи не вдається зламати жодному з ворогів.

 

 

 

 

Категорія: Виховна робота | Переглядів: 86 | Додав: cherya-nataha | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: