Головна » 2022 » Жовтень » 14 » День захисників і захисниць України
17:06
День захисників і захисниць України

У п’ятницю, 14 жовтня 2022 року, в християнське свято Покрови Пресвятої Богородиці, українці святкують День захисників і захисниць України, День козацтва, 80 років від дня створення УПА.

День захисників і захисниць України – державне свято, що відзначається 14 жовтня. Започатковано 14 жовтня 2014 року президентським указом з назвою "День захисника України". 14 липня 2021 року Верховна Рада перейменувала свято на День захисників і захисниць України.

Вшановуючи традиції, 14 жовтня у нашій школі в кожному класі відбулось онлайн-свято до Дня захисника і захисниць України.

Мета заходу - вшанування мужності та героїзму захисників держави , сприяння зміцненню патріотичного духу підростаючого покоління.

Учні, хоч і заочно, але з усією щирістю дитячої душі бажали захисникам України благополуччя і сил, здоров’я і щастя, мужності, стійкості, витримки. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

З метою формування уявлення учнів про обов'язок, мужність, героїзм, виховання моральної стійкості, почуття обов'язку і відповідальності перед Вітчизною учні 9 класу під керівництвом класного керівника Коструб Х.В. взяли участь у Всеукраїнському конкурсі "Захисники та захисниці України" від освітнього проєкту "На урок". Конкурс, присвячений Дню захисників і захисниць України, — це вдячність мільйонам наших героїв, які захищали та продовжують захищати рідну землю від ворожих атак. Завдання цікаві,  пізнавальні.  Учні  доповнили свої знання про звитягу захисників доби Київської держави та українських козаків, подвиги українців і українок в часи Другої світової війни та ключові події російсько-української війни. Диплом III ступеня отримали Мартинов Я. Харківська Н., Диплом II ступеня - Рубан К., Шпиньова М., усі інші отримали сертифікати учасників.

Сьогодні ми дуже вдячні тим, хто, ризикуючи власним життям, захищає нашу Україну, береже добробут в українських оселях та бореться за мир на рідній землі. Нехай ваші сила і мужність завжди опираються на любов та підтримку рідних і близьких людей. Міцного здоров’я, успіхів і надійного тилу! А найголовніше – швидше повертайтеся живими і здоровими, бо вдома вас люблять і чекають!

Зі святом!!!

 

 

 

 

Категорія: Виховна робота | Переглядів: 67 | Додав: school | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: