Головна » 2017 » Вересень » 25 » Екскурсія на гору Карачун
10:47
Екскурсія на гору Карачун

В межах проекту «Сім чудес рідного краю» учні 4 і 7 класів нашої школи, разом зі своїми педагогами: Туркеніч О.О., Роговою Т.Л., Дем’яненко О.С., Тубольцевим К.О. побували з екскурсією на горі Карачун, яка є пам'ятником природи місцевого значення.

Багато цікавого та пізнавального дізналися діти під час екскурсії. З цікавістю прослухали учні легенду про боярина Карачуна, яка була записана зі слів кобзаря Івана Богдана.

В перекладі з турецької "карачун" - чорна смерть), гора сьогодні служить для міста як би вікном, що відкриває світ через телевізійні приймачі-на її верхівці встановлено телевізійний ретранслятор. Побачили великий кар’єр де добували крейду й оцінили її великі запаси, що зберігає у собі гора.

Також метою екскурсії було показати дітям місця, де протягом кількох місяців велися жорстокі бої за визволення Слов'янська. Діти та дорослі одразу ж пішли до братської могили де вшанувати пам'ять загиблих бійців.

З вершини Карачуна відкривається панорама самого міста, що розкинулося в річковій долині та й нагадує дві складені долоні.

А прекрасним завершенням екскурсії став пікнік на самій високій точці міста й незабутні враження від красот Слов'янська!

Категорія: Виховна робота | Переглядів: 506 | Додав: school | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: