Головна » 2023 » Вересень » 15 » Міжнародний день демократіі.
13:47
Міжнародний день демократіі.

15 вересня в Україні та світі відзначають Міжнародний день демократії. Це надзвичайно важлива дата, адже більшість розвинених країн на планеті є демократичними. І наша держава ось уже кілька десятиліть рухається шляхом утвердження принципів народовладдя.

Демократія відноситься до основних і універсальних суспільних загальнолюдських цінностей. Вона є фундаментом для побудови принципів всіх провідних держав, співтовариств, союзів і федерацій.

Механізми демократії засновані на вільному волевиявленні народу, неухильному дотриманні прав і свобод людини, а також тісно пов’язані із забезпеченням правопорядку, стабільності та цілісності її інститутів і її моделі.

З метою формування в учнів європейських цінностей і поширення ідей демократії, в рамках Тижня громадянського суспільства - 15 вересня в нашому закладі проведено тематичні виховні заходи: «Демократія: значення і переваги» - (7 кл., Коструб Х.В.)., «Значення демократії для сучасного людства» - (9а кл., Титаренко О.А.), «Навчитися жити в демократії» (6б кл., Чередник Н.О.), що є надзвичайно корисним для школярів, бо ж усі вони невдовзі братимуть активну участь у розбудові демократії в Україні.

На виховних годинах учні й педагоги поговорили про демократію та демократичні цінності, адже саме зараз не на словах спостерігаємо важливість та відповідальність побудови демократії, вчителі акцентували увагу на формуванні у здобувачів освіти  цінностей демократії та прав людини, розуміння механізмів взаємодії демократичної держави та громадянського суспільства.

 

Категорія: Виховна робота | Переглядів: 69 | Додав: cherya-nataha | Рейтинг: 5.0/6
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: