Головна » 2023 » Вересень » 21 » Міжнародний день миру 2023
10:10
Міжнародний день миру 2023

Міжнародний день миру — це день, присвячений просуванню миру та зменшенню конфліктів у всьому світі. Ця важлива подія щорічно відзначається 21 вересня. Ідея встановлення Міжнародного дня миру з'явилася після завершення Першої світової війни. У 1981 року Генеральна Асамблея ООН ухвалила резолюцію, якою запропонувала відзначати свято в третій вівторок вересня. Але з 2001 року дату змінили на 21 вересня.

Україна вже десятий рік страждає від військової агресії з боку росії. Ми продовжуємо боротися за встановлення справедливості та миру. І цей день — ще один привід нагадати світові про те, що в нашій країні триває жорстока війна. Сьогодні мир в Україні не є абстрактним бажанням, це усвідомлена мета, адже за мирне існування, за право жити у власній державі триває боротьба в кожному куточку нашої країни. І найвищу цінність миру, який є запорукою щасливого життя, сьогодні відчула кожна українська родина. Мир не означає програти війну, мир – це щоденна праця кожного громадянина задля вдосконалення, розвитку і спокою в країні.

Головним символом є голуб миру, зображення якого часто використовується під час заходів та акцій, присвячених цьому дню.

З нагоди Дня миру в нашій школі класні керівники провели години спілкування «Голуб миру» (3 кл. - Мариноха С.В.); «Під мирним небом» (5 кл. - Тубольцев К.О.); «Мир на землі – радість у родині» (6б кл. - Чередник Н.О.)," Прагнемо миру" (7 кл.-Коструб Х.В.);  "Дзвін миру" (8 кл.-Ткачова О.В.) , "Україна прагне миру" (9б кл.- Боженко Л.Ю.).

Школярі висловлювали побажаннями миру та злагоди і закликали всіх людей: «Вчіться робити добро людям і творити добро на Землі. Живіть у мирі та злагоді!». Учні 3 класу виготовили прекрасні поробки - "Символ  миру" (вчитель Мариноха С.В.).

Міжнародний день миру відзначають у різних куточках планети. Це свято покликане змусити кожного не тільки задуматись, але й зробити що-небудь дієве заради спокою на Землі. Адже найбільше у світі щастя – це мир!

 

 

Категорія: Виховна робота | Переглядів: 76 | Додав: cherya-nataha | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: