Головна » 2023 » Грудень » 5 » Міжнародний день волонтерів. Виховна година «Волонтери – люди доброї волі».
19:12
Міжнародний день волонтерів. Виховна година «Волонтери – люди доброї волі».

Щороку 5 грудня відзначають Міжнародний день волонтерів. Свято заснували ще 1985 року з ініціативи Генеральної Асамблеї ООН. В Україні волонтерський рух почався в 90-х роках, а офіційно його визнали 10 грудня 2003 року, згідно з Постановою Кабміну.

Волонтерство - це покликання. Небайдужість до чужої біди, співпереживання, особливий спосіб мислення. Це те, що гуртує волонтерів та веде їх вперед. Саме завдяки волонтерам сотні тисяч людей і тварин по всьому світу отримують необхідну допомогу.

Роль волонтерів в Україні зараз, під час війни, важко переоцінити. Волонтери - одні з тих, хто завжди стоїть за спиною військових та допомагає їм, а також українцям на окупованих територіях, часто ризикуючи власним життям. Сьогодні волонтери - найпотужніша частина громадянського суспільства України, а волонтерський рух об'єднує всі міста й громади держави та всі соціальні групи. Це ідея, яка залучає до боротьби за свободу України мільйони людей із різних країн світу.

Вшановуючи цих героїчних людей, у 9-А класі (класний керівник Титаренко О.А.) було проведено відкриту виховну годину «Волонтери – люди доброї волі». Учні пригадали, що волонтерство було засновано ще в 19 столітті журналістом Анрі Дюраном, назвали найвідоміших у світі волонтерів : Матір Терезу, Костянтина Острозького, гетьманів Петра Конашевича-Сагайдачного та Івана Мазепу, видатного українського історика Михайла Грушевського та багатьох інших. Діти поділилися своїми спогадами про допомогу їхнім сім’ям на початку повномасштабного вторгнення росії. Визначилися, чим  вони можуть бути корисними для оточуючих. Доречно був згаданий виступ Федорищевої Вікторії на конкурсі «Заговори, щоб я тебе побачив» за однойменною темою. Завершено захід ланцюжком побажань волонтерам.

З Днем волонтера вітаємо людей із широкою душею, сповненою доброти та чуйності! Діяльність волонтера гідна і безкорислива. Низький уклін за Вашу працю, постійне бажання допомогти нужденним! Бажаємо, щоб за Ваші чисті серця ви отримали багато подарунків долі у вигляді здоров'я, щастя, любові та довголіття. Спасибі за ваше прагнення зробити світ кращим і добрішим.

Категорія: Виховна робота | Переглядів: 47 | Додав: cherya-nataha | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: