Головна » 2015 » Березень » 20 » "Обізнаний – значить озброєний". Практичні заняття з надання першої медичної допомоги.
19:16
"Обізнаний – значить озброєний". Практичні заняття з надання першої медичної допомоги.

 Прийміть участь в допомозі тим,

кому менше пощастило в цьому житті.

Адже ніколи не знаєш, коли тобі самому

знадобиться рука допомоги.

У зв’язку з надскладною ситуацією, яка склалася в країні, навчання з надання першої медичної допомоги стали пріоритетними в діяльності медичної служби школи – інтернату №1 та вчителя Захисту Вітчизни. Кожен школяр повинен вміти надати першу допомогу собі, своїм рідним, близьким, друзям і оточуючим.

20 березня 2015 року медичний працівник школи Власенко Віталій Борисович разом із вчителем фізичної культури та Захисту Вітчизни Хворостяновим Олександром Олексійовичем організували та провели в актовому залі школи – інтернату навчання з надання першої невідкладної допомоги. У заняттях взяли участь учні 5, 9, 10, 11 класів. Розпочалося заняття з демонстрації на великому екрані презентації «Перша допомога», потім дорослі особисто показували учням, як потрібно надати допомогу, а далі школярі мали можливість під наглядом вчителя та медичниого працівника відпрацювати навички. Кожен з присутніх мав нагоду надати першу допомогу при травмах, переломах, опіках, кровотечах, переохолодженні, тепловому ударі.

Іноді життя людини вирішують лічені секунди та хвилини. Вчасно надана перша медична допомога неодноразово рятувала людей не тільки від смерті, а й від інвалідності. Вміння володіти навичками першої медичної допомоги, на мій погляд, необхідне кожному, – говорить вчитель Захисту Вітчизни Хворостянов О.О.

Надзвичайна ситуація може статися будь-коли, навіть у мирний час. "Обізнаний – значить озброєний". Нехай ці знання дітям ніколи не пригодяться, але такі навики треба мати, кажуть медики школи - інтернату.

Маємо надію, що багато з тих, хто пройшов навчання, в разі необхідності зможуть надати першу допомогу постраждалим.

Переглядів: 541 | Додав: school | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 1
1 hvalal  
0
respect

Ім`я *:
Email *:
Код *: