Головна » 2021 » Вересень » 9 » Перший урок
19:01
Перший урок

Перший урок у навчальному році - важлива подія. У Слов'янському закладі загальної середньої освіти I-II ступенів № 14 перший урок був присвячений річниці Незалежності України. У цьому році нашій молодій і прекрасній, волелюбній і незалежній державі виповнилося 30 років. Це один із найважливіших ювілеїв. Це чудовий час для розвитку сильної і неповторної країни.

З метою поглиблення знань про Україну та видатних українців, формування національної свідомості, почуття поваги, гордості за Батьківщину, виховання любові і поваги до символів історії, зміцнення патріотичних почуттів, розвитку громадянської позиції та пізнавального інтересу класний керівник 8 класу Коструб Христина Володимирівна провела перший урок на тему  «30 років Незалежності України». Школярі склали асоціативний кущ  до слова «Україна», пройшли тестування онлайн «Як добре ви знаєте Україну», здійснили квест подорож областями України, розгадали загадки про державні та народні символи країни,  записали побажання України на вирізаних долоньках, склали сенкан до слова «Незалежність». Підсумовуючи почуте і сказане, діти виконали руханку під музику  пісні І.Федишин «Україна».  Учні були активні, старанні, уважні.

Класний керівник 7а класу Титаренко Ольга Анатоліївна провела урок за темою «30 років  Незалежності України. Ти у мене єдина». Учні поглибили знання про Україну, ознайомилися з основними історичними етапами становлення державності України. Провели роботу в групах, виконуючи завдання вікторини «Чи знаєте ви Україну»,поглиблюючи любов  до рідного краю. Переглянувши відео, виконали практичну вправу «Символи України». Наступним етапом уроку біла інтерактивна вправа «Побажання Україні». Учні представили презентацію «День Незалежності України: 10 фактів про свято». Насамкінець уроку школярі під музику пісні Н.Бужинської «Україна – це ми» створили пазл єдності.

В 7б класі класний керівник Боженко Л.Ю. підготувала своїм учням завдання з питаннями про Україну, шаблони  кольорових  сердець з написом "30-річчя" . Учні із зацікавленням працювали у групах, відповідали на питання та малювали, склеїли кожен собі серце України. У завершення діти залишили на мапі серця із побажанням своїй країні. 

Класний керівник 6 класу Ткачова О.В разом з асистенткою вчителя Горгулою Л.О. провели урок "30 років незалежності України". Учні грали у вербального квача на знання про державні та народні символи України, народні промисли, ріки та гори, видатних людей. Наприкінці уроку діти написали на дошці, якою вони хочуть бачити Україну.

Україна – це теплота осель, наша сім'я, рідна українська мова. Україна – це багата природа, високі гори, зелені ліси, бурхливі води. Ми, українці, і живемо у квітучій вільній Україні, яка є для кожного з нас Батьківщиною. А Вітчизна, як і мати, в кожного – єдина, тому ми зобов'язані її любити, берегти, охороняти. Україна – це наша держава. Ми – українці, її сини й дочки. Україна – це кожен з нас і всі ми разом. Без нас не було би України, і без України не було би нас.

 

 

Категорія: Навчальна робота | Переглядів: 90 | Додав: cherya-nataha | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: