Головна » 2023 » Лютий » 28 » Поетеса з мудрим серцем лицаря! (До дня народження Лесі Українки)
19:11
Поетеса з мудрим серцем лицаря! (До дня народження Лесі Українки)

«НІ! Я ЖИВА! Я БУДУ ВІЧНО ЖИТИ!»

25 лютого українці відзначили 152 річницю з дня народження найвідомішої поетеси, драматургині, перекладачки, фольклористки, першої української модерністки та громадської діячки Лариси Петрівни Косач-Квітки. Вона увійшла в історію літератури як Леся Українка. 

Леся Українка прожила коротке, але насичене та яскраве життя. У ньому було багато боротьби: з хворобою та інвалідністю, поглядами суспільства, за право бути українкою, мати власну думку та жити своїм розумом, ні від кого не залежати.

Вшановуючи пам’ять легендарної письменниці, учителі української мови та літератури провели у 8-их класах круглий стіл «Славетна донька України». Учні із задоволенням читали поезії Лесі Українки, складали сенкани, розгадували кросворд та переглянули фільм «Геній тендітної незламності». У 7 класі під час уроку-подорожі «Стежками поетичної квітки Лесі Українки» школярі ознайомилися із сучасним поглядом на Лесю Українку, складали пазли, шукали авторські неологізми. Учні 6 класу побували на віртуальній екскурсії «Колодяжне – колиска творчості Лесі Українки», де народжувалася невмируща «Лісова пісня».

Проведені заходи сприяли розширенню та  поглибленню знань здобувачів освіти  про життя і творчість Лесі Українки, про красу, неповторність та чарівність її слова; виховували патріотичні почуття, любов до природи рідного краю.

Постать Лесі Українки викликає захоплення та бажання дізнатися більше про її життєві принципи. Адже так хочеться наслідувати найкращих!

Будьте як Леся Українка:

1.Навчайте з любов’ю.

2.Постійно вдосконалюйтесь.

3.Майте дух сильніший за тіло.

4.Давайте волю емоціям.

5.Мандруйте та наповнюйтесь враженнями.

6.Живіть так, щоб на вашу честь назвали астероїд.

7.Любіть рідну країну та слово.

8.Будьте життєлюбами.

Категорія: Навчальна робота | Переглядів: 58 | Додав: school | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: