Головна » 2015 » Квітень » 21 » Робота шкільної бібліотеки по формуванню в учнів потреби у здоровому способі життя.
11:16
Робота шкільної бібліотеки по формуванню в учнів потреби у здоровому способі життя.

Витонченість, обізнаність і краса не можуть бути відокремлені від здоров'я.

                  (Марк Туллій Цицерон)
 

Проблема збереження і зміцнення здоров'я дітей залишається однією з найбільш актуальних для України. Саме тому пропаганда здорового способу життя та корисних звичок має супроводжувати людину впродовж усього її життя. І, звичайно, провідне місце у профілактичній роботі належить школі. 

Шкільна бібліотека, має відігравати провідну роль у формуванні потреби у здоровому способі життя  через інформаційні технології , через залучення учнів до занять спортом  та через роз’яснювальну роботу  самих учнів – членів активу бібліотеки, бо шкільна бібліотека сама як соціальний інститут є одним з гарантів здорового способу життя.

Уже традиційно у квітні в нашій школі найактивніші читачі бібліотеки, під керівництвом завідуючою бібліотекою Грюковою Альоною Олегівною, проводять години спілкування з учнями - «Бути здоровим - просто».

Доповіді дітей свідчать про те, що вони добре обізнані із чинниками, які негативно впливають на їхнє життя, знають, як зберегти здоров'я, і вміють агітувати за здоровий спосіб життя.
У цікавій ігровій формі діти ознайомили присутніх із факторами, які сприяють здоров'ю, за допомогою плакатів, віршів, гуморесок, тематичної виставки літератури, донесли до кожного, як покращувати свій фізичний стан і не хворіти, агітували глядачів берегти щедрий дар природи – здоров'я.

Присутні на заході учні з радістю відповідали на запитання, адже за кожну правильну відповідь отримували корисний приз.

Усі учні виходили із бібліотеки сповнені вражень і з установкою на здоровий спосіб життя.

Переглядів: 524 | Додав: school | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: