Головна » 2015 » Лютий » 20 » Шкільне методичне об’єднання вчителів природничого циклу
20:45
Шкільне методичне об’єднання вчителів природничого циклу

«Творчого учня може зростити тільки творчий учитель»!

Домінуючою формою методичної роботи в школі-інтернаті №1 є методичні об’єднання вчителів та вихователів. У своїй діяльності вони практикують різноманітні види роботи: заслуховування й обговорення доповідей, взаємовідвідування показових уроків і виховних заходів, бібліографічні огляди, практичні заняття з учителями, проведення творчих звітів учителів, презентації досвіду роботи над власною методичною темою, проведення предметних Тижнів, семінарів, наставництво. Діяльність ШМО мобілізує роботу над загальношкільною науково-методичною проблемою педколективу школи.

19 лютого 2015 року в нашій школі відбулося шкільне методичне об’єднання вчителів природничого циклу за темою: «Особистісно-орієнтований підхід до процесу навчання учнів на уроках біології, географії, хімії». Метою цього засідання було використання технології «міні-проект», яку застосовують на різних етапах уроків. Ця технологія сприяє розвитку навичок мислення на високому рівні, передбачає порівняння, оцінку, інтерпретацію, створення єдиної картини з деталей, а також розвиває творчі здібності учнів та підвищує зацікавленість до вивчення предмету.

На засіданні були розглянуті слідуючи питання:

  1. Паспорт проектної роботи. (Вчитель географії Боженко Л.Ю.)
  2. Представлення результатів проектної діяльності. (Вчитель біології Біличенко О.В., вчитель хімії Білко Т.О.)
  3. Алгоритми роботи над проектом. (Заступник директора з НВР Борисенко О.В.)
  4. Приклади «міні-проектів» («Червона книга України», «Ядовиті тварини України», Клітинна теорія» «Вплив шкідливих речовин на здоров’я людини» «Видатні дослідники та географічні відкриття).

В результаті засідання розглянуто питання особистісно-орієнтованого підходу до процесу навчання учнів, надані рекомендації щодо використання технології «міні - проект», обговорено сучасні підходи до проектування уроків біології, географії, хімії,  підбито результати участі учнів школи - інтернату №1 в конкурсі "Колосок".

 

Переглядів: 713 | Додав: school | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: