Головна » 2023 » Травень » 4 » Сторінка психолога. 4 травня – Міжнародний день протидії булінгу
16:45
Сторінка психолога. 4 травня – Міжнародний день протидії булінгу

День протидії булінгу присвячений боротьбі з однією з найбільш поширених проблем, з якими доводиться зіштовхуватися учням, вчителям і батькам у всьому світі. Цькування з боку однолітків є однією з найбільш поширених причин суїциду серед дітей і підлітків.

Булінг – це форма насильства у вигляді бойкоту, насмішок, дезінформації, псування особистих речей, фізичній розправі тощо. Це явище може мати різні форми та проявлятися у різних ситуаціях.

Булінг може бути:

Описание: ☑Фізичний – штовхання, бійки, підніжки, нанесення тілесних ушкоджень тощо.

Описание: ☑Економічний – крадіжки, пошкодження чи знищення одягу та інших особистих речей жертви, вимагання грошей тощо.

Описание: ☑Психологічний – поширення образливих чуток, ігнорування, погрози, жарти, шантаж тощо.

Описание: ☑Сексуальний – принизливі погляди, жести, образливі рухи тіла, прізвиська та образи сексуального характеру, зйомка відео у переодягальнях, сексуальні погрози, поширення образливих чуток тощо.

Описание: ☑Кібербулінг – приниження за допомогою інформаційно-комунікаційних засобів: мобільних телефонів, Інтернету тощо (пересилка неоднозначних фото, обзивання телефоном, зйомка на відео бійок чи інших принижень і викладання відео в мережу, цькування через соціальні мережі).

Організація Об’єднаних Націй визнала епідемію залякування і цькування й у 2012 році оголосила 4 травня – U.N. Anti-Bullying Day. З цього часу кампанію боротьби з булінгом встигли підтримати 25 країн. Нещодавно до них приєдналася і Україна. Адже наша країна входить до 10-ти європейських країн з найвищим рівнем булінгу. Зважаючи на серйозність і масштаб проблеми, Україна почала робити рішучі кроки для її вирішення.

 

 

Переглядів: 48 | Додав: cherya-nataha | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: