Головна » 2023 » Лютий » 8 » Сторінка психолога. Консультації практичного психолога в онлайн-форматі.
11:29
Сторінка психолога. Консультації практичного психолога в онлайн-форматі.

Основним завданням психологічної служби в освітньому закладі під час очного, очно-дистанційного та дистанційного режиму роботи є збереження та зміцнення психічного й фізичного здоров’я; надання психологічної та соціально-педагогічної допомоги всім учасникам освітнього процесу, в тому числі дітям з особливими освітніми потребами.

Практичний психолог Слов’янського закладу загальної середньої освіти І-ІІ ступенів №14 Слов’янської міської ради Донецької області проводить консультації в онлайн-форматі.

Запит на консультацію учнів https://forms.gle/EyxKdqghhz8BqXG4A

Запит на консультацію вчителів https://forms.gle/BWN2oG5X326c7WP36

Запит на консультацію батьків https://forms.gle/QA1Ge6SvjsQg5EuQA

Індивідуальна консультативна робота психолога з учнями полягає у проведенні інформаційних бесід про те, що таке дистанційне навчання, чому вони мають навчатися та як себе поводити під час дистанційного навчання. Такі бесіди необхідно проводити з урахуванням вікової категорії дітей та їх інтелектуальних можливостей.

Основне завдання консультацій – розкрити труднощі, які можуть виникнути під час дистанційного навчання; надати чіткі рекомендації щодо планування розпорядку дня дитини, її підтримки та мотивації до навчання.

Робота практичного психолога закладу освіти має бути спрямована на тісну взаємодію з батьками дитини. Оскільки, без мотивації батьків дистанційне навчання матиме низьку результативність. Рекомендувати доступні для самостійного застосування батьками вправи для зниження рівня тривожності дітей, елементи з психогімнастики, кінезіології, рухливі, розвивальні ігри. Пояснити, як батькам реагувати на поведінку дитини під час дистанційного навчання.

Практичний психолог організовує та проводить консультації для педагогів та асистентів, які безпосередньо працюють з дітьми, з учнями з ООП, зокрема для підвищення рівня стресостійкості в умовах дистанційного навчання. Вчить педагогів, асистентів дбати про власне психічне здоров’я, адже, успішного учня виховує успішний вчитель!

Переглядів: 38 | Додав: school | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: