Головна » 2023 » Листопад » 22 » Сторінка психолога. Ти як? Довідник "Базові навички турботи про себе та інших".
09:49
Сторінка психолога. Ти як? Довідник "Базові навички турботи про себе та інших".

У межах ініціативи першої леді України Олени Зеленської щодо створення Національної програми психічного здоров’я та психосоціальної підтримки спільно з ВООЗ та Міністерство охорони здоров'я України було створено довідник, який пропонує техніки з допомоги іншим і насамперед собі.

У стресовій ситуації ми нібито втрачаємо звичні радари та опори, можемо звинувачувати себе та знецінювати свої здобутки. Довідник "Базові навички турботи про себе та інших" пропонує техніки з допомоги іншим і собі насамперед, бо за будь-яких обставин кисневу маску спершу надягаємо на себе. Довідник базується на матеріалах ВООЗ та є адаптованим посібником «Базові психосоціальні навички. Цей довідник буде вам корисний, якщо ви хочете підтримати рідних та близьких. Ви дізнаєтесь, як застосовувати навичку дбати про себе та як допомогти іншим відчути підтримку.

Адже стрес — це нормальна реакція на ненормальну, кризову ситуацію. Але головне знайти більш дієві способи впоратися зі стресом та допомогти іншим долати складні життєві ситуації.

Детальніше з довідником можна ознайомитися за посиланням

БАЗОВІ НАВИЧКИ ТУРБОТИ ПРО СЕБЕ ТА ІНШИХ

Нагадаємо, що наразі запущено другу хвилю комунікаційної кампанії «Ти як?», щоб розвинути здатність психіки відбивати атаки стресових чинників. А ще – здолати стигму, яка заважає звернутися по допомогу, якщо внутрішніх ресурсів замало.

Переглядів: 58 | Додав: cherya-nataha | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: