Головна » 2021 » Листопад » 17 » Тиждень безпеки дорожнього руху
11:19
Тиждень безпеки дорожнього руху

      Однією з головних і актуальних причин високого рівня аварійності в Україні є низька дисципліна учасників дорожнього руху, особливо пішоходів. Їхня поведінка свідчить про недбале ставлення до елементарних Правил дорожнього руху. Якби кожна людина замислилась над цінністю власного життя і життям своїх рідних, близьких та друзів, і неухильно дотримувалась би цих правил, тоді можна було б розраховувати на щось позитивне.  Схильність пішоходів до легковажності та необережності там, де за логікою необхідно бути винятково зібраним, як на вулицях так і на дорогах, причому не в якихось не передбачуваних ситуаціях, а в місцях де транспортні і пішохідні потоки неминуче перетинаються – призводять до трагічних наслідків. Дії пішоходів для водія не завжди є передбачуваними та прогнозованими, а тому статистика боляче свідчить, що значна кількість ДТП, в порівнянні з іншими транспортними пригодами, трапляється саме з їхньої вини.

     З 15 по 21 листопада 2021 року в Україні проводиться 2-й етап Тижня безпеки дорожнього руху. Відділ національного виховання ІППО пропонує онлайн-лекцію  «Безпека на дорозі – безпека життя» Кузьміної Вікторії Павлівни, викладачки кафедри «Автомобільний транспорт» Донбаської національної академії будівництва та архітектури (https://youtu.be/EkXOu7fByBk), а також на онлайн-вікторину до лекції https://learningapps.org/watch?v=p3bf9b45a21 . У лекції містяться: 1) статистичні дані про дорожньо-транспортні пригоди; 2) інформація про зміни у Правилах дорожнього руху, що набули чинності з 01 листопада 2021 року; 3) поради щодо безпеки дорожнього руху.

     Будьте завжди уважними на дорозі. Вивчайте правила дорожнього руху. Дотримуйтесь їх. І тоді на дорогах буде менш аварій, травм, смертей. Будьте здорові!

Категорія: Виховна робота | Переглядів: 62 | Додав: dance_ks | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: