Головна » 2022 » Грудень » 8 » Тиждень початкової школи «Досліджуємо довкілля. Подорожуємо світом».
16:56
Тиждень початкової школи «Досліджуємо довкілля. Подорожуємо світом».

Днями у ЗЗСО №14 пройшов тиждень початкової школи «Досліджуємо довкілля. Подорожуємо світом»

Девіз: Світ - це книга. І хто не подорожував по ньому - прочитав у ній тільки одну сторінку.

Цей тиждень був незвичайний, бо проведений за умови дистанційного навчання та онлайн - технологій. Дуже креативно підійшли до проведення його як учителі, так і учні з батьками. У цей непростий час багато українців розкидані по всьому світові. Так само і ми опинилися в схожих умовах. Але набутий досвід у різних країнах та куточках нашої України допоможе в майбутньому маленьким школярам не боятися змін у своєму житті, навчитися спілкуватися та поважати інші народи нашої Землі, розвине їх талановитість та обдарованість, творчість та підприємливість, а також виховає почуття гордості за свою Батьківщину, справжнього громадянина своєї держави.

Кожного дня протягом Тижня початкових класів з учнями 2-4 класів проводились онлайн - бесіди, віртуальні екскурсії та подорожі, квести, конкурси знавців та творчих наробок дітей, створювалися листівки з побажаннями тощо. Усі учні активно та з натхненням брали участь у заходах, пропонували свої. Різноманітні заходи сприяли розвитку творчості, креативності, ініціативності, природоохоронної, громадянської компетентностей, а також зростанню інтелектуального та творчого потенціалу учнів.

Під час проведення інтегрованих уроків з Мистецтва, Я досліджую світ, Української мови (2 клас, вчитель С. Мариноха та асистент вчителя О. Дем’яненко Урок-подорож з української мови: узагальнення знань з теми «Іменник») діти подорожували картою України, досліджували традиції різних куточків нашої Батьківщини, розглядали і малювали українські віночки, ділилися своїми враженнями від побаченого.

У день творчості діти намагалися якомога більше розповісти про те, де вони зараз знаходяться, що побачили і почули, за допомогою вчителя інформатики Л. Александренко, навчалися презентувати свої фотографії та розповідали про визначні пам’ятки того міста, де опинилися. Так у 4 класі (вчитель Л. Нестерова та асистент вчителя Є. Рипаленко) провели «Віртуальну подорож країнами світу», де діти намагалися розгадати та впізнати країну, тим самим розширювали свої знання про навколишній світ.

Учні 3 класу (учитель Т. Кравченко та асистент учителя Ю. Луценко) також активно брали участь протягом тижня в різних онлайн - заходах: відповідали на питання вікторини «Вгадай країну Європи», робили власні вироби, присвячені рідному краєві та миру на нашій землі, ділилися фото презентаціями міст, де вони знаходились, мандрували («Європа нашими очима»), а також своїми роздумами та почуттями від побаченого.   

В останній день Тижня була проведена виховна година за темою «Мій дім-моя Україна»,  як підсумок усіх мандрів та досліджень наших учнів. Разом усі дійшли висновку, що найкраща земля – це наш дім, наша рідна земля, куди всі хочуть повернутися найближчим часом.

Вчителі початкових класів та асистенти вчителів продемонстрували компетентність щодо проведення інтегрованих уроків та заходів з використанням у своїй роботі нових методів та форм роботи з учнями, ІКТ та впровадження дистанційних  освітніх технологій. 

В цей Тиждень школярі мали змогу поділитися з друзями своїми захопленнями, показати свої таланти і здібності та думкою потрапити в рідні краї.

Підсумки тижня (натискай)

 

Категорія: Навчальна робота | Переглядів: 61 | Додав: school | Рейтинг: 5.0/5
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: