Головна » 2023 » Лютий » 1 » Тиждень природничо-математичних дисциплін
23:05
Тиждень природничо-математичних дисциплін

З метою підвищення інтересу учнів до вивчення предметів природничо-математичного циклу, формування у них позитивних емоцій, збагачення світогляду та зацікавленості новими знаннями з 16 по 20 січня 2023 року, відповідно до плану роботи навчального закладу, пройшов тиждень природничо-математичних дисциплін . Тиждень на тему «Широкий горизонт науки»,  під час якого було проведено низку цікавих онлайн - заходів.

16 січня 2023 року вчитель біології та географії  Боженко Лариса Юріївна провела  в 6 класі ілюстровану гру «Тварини-рекордсмени», в 7 класі ілюстровану вікторину «Незвичайні тварини».

18 січня 2023 року Боженко Л.Ю. провела  в 8-А віртуальну подорож « Сім чудес України», а в 7 класі інформаційну годину «Навіщо тваринам хвіст?».

19 січня для учнів 9 класу  Боженко Л.Ю. запропонувала перегляд відеофільму « Найбільші наукові відкриття в історії біології».

17 січня 2023 року вчитель математики Дем’яненко Ольга Степанівна провела  для учнів 8-А класу математичну екскурсію «У світі дивовижних чисел».

18 січня 2023 року вчитель математики Кравцова Наталія Володимирівна провела математично-інтелектуальну гру « Факт чи  Фейк» та онлайн-подорож «Україна очима математики» для учнів 6 класу.

19 січня 2023 року вчитель хімії та основ здоров’я провела в 7 класі вікторину «Вода-джерело життя». Для сучасної людини вода це найпростіша рідина, з якою вона постійно співіснує. Проведений захід дав можливість не лише розвинути пізнавальний інтерес до природничих дисциплін, але й пересвідчитись в унікальності структурованої води, її особливостях мінерального складу і навіть навчитися правильно обирати та купувати якісну воду.

20 січня 2023 року вчитель математики Ткачова Олександра Вікторівна залучила дітей 5 класу до інтелектуальної гри «Математичні цікавинки», учнів 7 класу до гри «Задоволення від Ікс». Діти з великим задоволенням розгадували задачі, кросворди, виконували завдання.  Ми намагаємося постійно надавати учням якусь цікаву інформацію, щоб діти займалися нею з захопленням. Чим складнішими стають математичні завдання, тим більше навичок потрібно для їх розв’язання. Дитина вчиться міркувати, вибудовувати послідовності, продумувати алгоритми, жонглювати відразу декількома поняттями, і ці навички входять в звичку. Завдяки математиці ми позбавляємося шкідливих звичок:

не домислюємо, а оперуємо тільки точними термінами;

не просто механічно запам’ятовуємо інформацію і правила, а оцінюємо їх, аналізуємо, розмірковуємо, щоб зрозуміти і засвоїти новий матеріал, новий життєвий урок.

Тиждень природничо-математичних наук закінчився, але продовжуватиметься праця викладачів, які пробуджують творчість і пізнання, підтримують інтерес та бажання вчитися.


 

Категорія: Навчальна робота | Переглядів: 69 | Додав: school | Рейтинг: 4.8/4
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: