Головна » 2024 » Січень » 25 » Тиждень природничо-математичних дисциплін.
12:14
Тиждень природничо-математичних дисциплін.

Традиційно, кожного року в нашому закладі проходить тиждень природничо-математичних дисциплін, який цього разу мав за мету навчити учнів працювати в команді, розвивати логічне мислення, пізнавальний інтерес, творчу активність та допитливість.

Із метою підвищення зацікавленості учнів до занять, поглиблення уявлення про використання відомостей із математики, фізики, географії, біології, хімії, інформатики, основ здоров’я у повсякденному житті, виховання самостійності мислення, наполегливості в досягненні навчальної мети з 15 по 19 січня 2024 року в Слов’янському ЗЗСО І-ІІ ступенів №14 пройшов  тиждень природничо-математичних дисциплін. Для проведення були задіяні учні 5-9 класів, які стали учасниками різних видів змагань та вікторин.

Упродовж тижня учні розв’язували кросворди, ребуси, логічні та нестандартні задачі з практичним змістом, що дало їм змогу визначити необхідність знань з математики, фізики, географії, біології, хімії, основ здоров’я, інформатики у житті кожної людини для досягнення вершин власного успіху.

1.Банк цікавих даних «Жінки-хіміки» (9 клас)

2.Усний журнал  «Вода – найцінніший мінерал»(5-6 класи)

3.Вікторина  « Хімія у твоєму житті» (9 клас)

4.Усний журнал  «Фізіологічний вплив  харчових добавок на організм людини» (7 клас)

5. Вікторина  «Тварини -рекордсмени» (5клас)

6.Географічна гра « Світ географії» ( 6 клас)

7.Віртуальна подорож  «Незвичайні тварини» (7 клас)

8.Інтелектуальна гра  «П'ятнадцять кроків до скарбниці»  (8,9 класи)  

9.Iнтелектуальна гра  «Найрозумніший» (7 клас)

10. Математична вікторина (9-А клас )

Гра - творчість, гра - праця. У процесі гри в учнів виробляється звичка зосереджуватися, мислити самостійно, розвивається увага, прагнення до знань. Захоплені грою, діти не помічають, що навчаються: пізнають, запам'ятовують нове, розвивають творчу уяву. Навіть найбільш пасивні учні включаються в гру з величезним бажанням. Так, з 15 по 19 грудня вчителем Ткачовою О.В кожного дня для всієї школи були проведені наступні заходи: «Математичні цікавинки», «Математична вікторина», «Кросворд», «Математичне кафе», хвилинки Ерудитів. Грали всі учні школи. Діти надсилали свої відповіді. Дуже приємно, що стільки учнів цікавляться математикою і не тільки! Це головне-коли вчителі мотивуюсь на своїх уроках. За результатами змагань було визначено найкращих математиків ЗЗСО № 14: Вікторія Федорищева, Жукова Зорина, Рипаленко Єгор, Степанова Дар’я, (9-б кл), Сурнін Данило, Пугачов Максим, Березовська Софія, Гриб Вероніка, Івахно Таїсія, Степанова Олександра, Фомовська Дар’я (8 кл), Любов Стовпівська(7),  Пятков Марк, Пяткова Аліса ,( 6-Б), Терентьєв Матвій, Тарактєєва Марія, Пишной Єгор, Швидкий Тимур, Владислав Шунін, Варвара Степанова (6-а) та Кирил Степанов. Дякуємо вам, діти!

Математичні ігри об'єднують навчання та гру, працю й відпочинок. Вони розвивають математичні здібності, кмітливість, логічне мислення, зміцнюють пам'ять.

Категорія: Навчальна робота | Переглядів: 190 | Додав: cherya-nataha | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 1
1 Ольга Титаренко  
0
Дуже цікаво й насичено колеги провели тиждень природничо-математичних дисциплін. Із задоволенням ознайомилася з інформацією про захід та переглянула світлини. Творчої наснаги і педагогам, і учням!

Ім`я *:
Email *:
Код *: