Головна » 2021 » Травень » 20 » «Україно, одягни вишиванку»!
14:45
«Україно, одягни вишиванку»!

Українська вишиванка — це те, без чого важко уявити українську культуру, побут і історію... Вже стало доброю традицією щороку у третій четвер травня святкувати Всесвітній День вишиванки. День вишиванки - це свято-флешмоб, коли українці в будній день надягають вишиванку на роботу, в школу чи садочок. Ідеєю свята є збереження українських цінностей та їх популяризація серед молоді й населення загалом.

До цього яскравого свята краси й самобутності долучилися також учні нашої школи. Відзначаючи День вишиванки, школярі взяли участь у патріотичному флешмобі «Одягни вишиванку». Усіма барвами веселки майоріли вишиванки, рушники, кольорові стрічки. У вестибюлі школи з любов’ю вчителі української мови Коструб Х.В., Титаренко О.А. та педагог-організатор Ткачова О.В. створили чудову фотозону під назвою «А над світом, гляньте, а над світом українська вишивка цвіте!». В усіх класах були проведені інформаційні хвилинки про історію свята, про народні символи України. Чудовими українськими орнаментами прикрашалися класні кімнати, особливо в початкових класах, шкільна бібліотека.

Українська вишиванка вже давно стала не лише модним одягом, що користується попитом в усьому світі, це – наш національний код, який зберігає споконвічні мрії українців про волю, щастя, мир. Кольоровими нитками вона вплетена у наші традиції. І найважливіше те, що українська вишиванка, маючи вікову історію, не втратила своєї популярності і до сьогодні. Більше того, нині можна з впевненістю говорити про відродження українських традицій у сучасній інтерпретації.

   

     переглянути всі фото

Категорія: Виховна робота | Переглядів: 123 | Додав: cherya-nataha | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: