Головна » 2022 » Лютий » 11 » Урок "Я досліджую світ" у 2 класі
11:33
Урок "Я досліджую світ" у 2 класі

У січні 2022 року вчитель ЗЗСО №14 Кравченко Т.В. провела відкритий урок у 2 класі з предмету «Я досліджую світ» на тему: «Зимові свята. Як святкують Різдво Христове в Україні та світі?». Метою уроку було ознайомлення учнів із святкуванням Різдва в нашій країні та в інших європейських державах, розширення уявлення про звичаї, традиції святкування українського народу та інших народів світу, виховання поваги, зацікавленості, навичок співпраці, проєктної роботи другокласників.

Урок розпочався ранковою зустріччю, де діти ділилися своїм досвідом, враженнями після святкування вдома Нового року та Різдва Христова, обмінювалися думками з приводу традицій українського народу. З великою зацікавленістю та активністю учні намагалися відгадати, що було в «чарівній скриньці», відгадували загадки, розповідали вірші. Після перегляду відео фрагменту про традиції святкування Різдва в Україні порівнювали святкування в давні часи та зараз, співали колядки.

Для розподілу по групах під час вивчення нової теми вчитель використала прийом «Склади пазли», де були заховані країни, їх прапори. Діти дуже швидко об’єдналися в групи та почали роботу над своїми проєктами. Чітко й динамічно спостерігався на уроці перехід з одного виду роботи на інший, використані різні методи та прийоми роботи, учні були дуже активні, цілеспрямовані, згуртовані. За допомогою мультимедійної презентації школярі слідкували за планом роботи, проводили руханку та готували за зразком повідомлення про традиції святкування Різдва певної країни. Учитель та асистент допомагали усім групам, здійснювали індивідуальний підхід; діти з особливими освітніми потребами були залучені до колективної співпраці, працювали злагоджено, із натхненням та ентузіазмом.

Після презентації своїх робіт школярі здійснили самооцінювання власної роботи на уроці, де відмітили, що у всіх все вийшло на високому рівні, спостерігався гарний настрій і у присутніх на уроці.

Категорія: Навчальна робота | Переглядів: 73 | Додав: cherya-nataha | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: