Головна » 2019 » Лютий » 21 » В школі відзначили Міжнародний день рідної мови
11:21
В школі відзначили Міжнародний день рідної мови

Ти велична і проста.

Ти стара і вічно нова.

Ти могутня, рідна мово!

Мова – пісня колискова.

Мова – матері уста.

І. Багряний

Кожного року 21 лютого увесь світ відзначає Міжнародний день рідної мови. Це свято було проголошено на Генеральній конференції ЮНЕСКО 17 листопада 1999 року.

Сьогодні в світі існує близько 6000 мов. І серед них – наша рідна, українська.

21 лютого 2019 року вчителі - філологи Титаренко О.А., Коструб Х.В., педаг-організатор Ткачова О.В. та учні нашого закладу підготували загальношкільне свято рідної мови. З великим натхненням і вірою в серці розповіли учні нашого закладу про те, як тяжко довелося українській мові – як її принижували, не давали розвиватися, неодноразово забороняли, знищували. Також ознайомили всіх із історію виникнення Міжнародного Дня рідної мови, і коли його почали відзначати в Україні. Під час заходу діти ніби намагалися сказати, що день рідної мови - це один із тих днів, коли кожен має змогу відчути себе частинкою свого великого народу, посіяти у своєму серці хоча б одну зернину любові до рідної мови. На святі пролунали декілька відомих пісень про мову, гарні вірші, в яких оспівувалася краса та милозвучність української мови, а також дівчатка та хлопці станцювали гарний танок. Долучилась до свята також і керівник гуртка "Юні скаути" Салькова Г.О., яка виконала давньоукраїнською мовою "Плач Ярославни". 

Дякуємо учням та педагогам закладу за свято рідної мови!!!

І бажаємо усім:

Вивчайте рідну мову, любіть та шануйте її, бережіть та передавайте її з покоління в покоління, спілкуйтесь рідною мовою. Пам'ятайте - скільки житиме мова, стільки житиме нація. 

фото свята 

Категорія: Навчальна робота | Переглядів: 391 | Додав: school | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: