Головна » 2015 » Грудень » 4 » Відкриті уроки та виховні заходи листопада.
13:28
Відкриті уроки та виховні заходи листопада.

Урок в ідеалі розкриває перед учнями поезію і радість пізнання.

                                                                                    Лев Нассіль

У листопаді 2015 року в школі пройшло багато відкритих уроків та виховних заходів.

В межах польсько-українського проекту «Шкільна академія підприємництва» 26 листопада 2015 року в 6-Б класі вчитель української мови та літератури вищої категорії Титаренко О.А. провела урок з підприємницьким тлом. 

Тема уроку: Леся Українка «Мрії», «Як дитиною, бувало…»

Метою уроку було ознайомлення учнів з життєвою долею Лесі Українки, аналіз твору «Мрії, з’ясування ідейно-тематичного спрямування, формування світогляду, виховання почуття пошани, поваги, любові до творчості видатної письменниці; до батьків, родини; прищеплювати інтерес до наслідків власної праці.

На уроці використано вправи «Долонька», колективне малювання «Моя мрія», «Телеграма».

Учні підготували випереджувальне завдання: проект «Леся Українка».

Урок пройшов на високому методичному рівні. Насамкінець уроку учні написали «Телеграму» - 5 слів про урок».

24 листопада 2015 року в 5 класі пройшла відкрита самопідготовка. Її підготувала і провела з учнями свого класу вихователь І категорії Дем'яненко Ольга Степанівна.

Учні успішно працювали з сигнальними картками, повторили закони множення і ділення натуральних чисел. 
При проведенні фізхвилинки, вихователь вміло і в ігровій формі, повторила з учнями види кутів.
Хлопці з ентузіазмом розгадували математичний кросворд. Правильні відповіді українською мовою записували у порожні клітинки. Нагородою для дітей стало слово «Молодці».
Натхненні успіхом, учні швидко і правильно виконали домашнє завдання з української мови, провели веселу фізхвилинку під веселу українську музику. 
При проведенні самопідготовки були досягнуті поставлені цілі. Учні вдосконалили раніше отримані вміння самостійної роботи при виконанні домашніх завдань. Був закріплений вивчений на уроках матеріал, діти навчилися осмислювати, усвідомлювати власну пізнавальну діяльність. 
Під час активної самостійної роботи в учнів розвинулася організованість, почуття відповідальності, підвищилась якість знань.

21 листопада 2015 р. в 3 класі пройшов урок математики на тему: «Табличне множення і ділення, рішення задач на 2 і 3 дії».

Урок провела вчитель І категорії Мариноха Світлана Василівна. Учителька використала проектні технологію навчання й такі методи і види роботи: , робота в парах і групах, фізкультхвилинка. Третьокласники добре розв’язували приклади, задачі на 2 та 3 дії, були виконані всі поставлені завдання, працював весь клас. Підсумок - рефлексія «Чи справдилися твої очікування від сьогоднішнього уроку?» показав, що діти об’єктивно оцінюють свої знання і роботу на уроці, та  засвідчив майстерність учительки.

На відкритому уроці були присутні: методист Слов’янського НМЦ Ставіна Л.М., заступник директора школи-інтернату №1 з НВР Борисенко О.В.

У підведенні підсумків присутні висловили свою подяку вчительці Мариносі С.В. за чудовий та змістовний урок який було проведено у цікавій формі й на належному методичному рівні.

18 листопада 2015 року в читальній залі  шкільної бібліотеки між командами 3 та 4 класів вихователь  І категорії Андросова Вікторія Миколаївна провела гру-подорож «У світі казки чарівної».

Метою гри було навчити дітей поважати добро та правду, боротися зі злом, виховувати чесність, порядність, віру в перемогу добра, бажання читати книжки та вивчати народну творчість.

Гра пройшла в дружній , доброзичливій атмосфері. Учасники команд та вболівальники активно, з азартом приймали участь у грі, за що були нагороджені відповідними грамотами.

 

 

 

 

 

 

Категорія: Навчальна робота | Переглядів: 670 | Додав: school | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: