Головна » 2019 » Грудень » 2 » Всесвітній день боротьби зі СНІДом
11:25
Всесвітній день боротьби зі СНІДом

Щорічно на початку грудня в нашому закладі, як і в усьому світі, говорять про СНІД і про те, яку загрозу існуванню людства несе ця глобальна епідемія. Всесвітній день боротьби зі СНІДом вперше відзначався 1 грудня 1988 року з ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров'я, після того, як на зустрічі міністрів охорони здоров'я всіх країн прозвучав заклик до соціальної терпимості і розширення обміну інформацією щодо ВІЛ/СНІДу.

Минуло лише тридцять з лишком років з того дня, як у світі було зареєстровано перший випадок захворювання на СНІД, але масштаби поширення хвороби сьогодні вражають. Кількість померлих за цей час перевищила 30 мільйонів.

Україна відрізняється від інших європейських країн великою кількістю ВІЛ-позитивних дітей. Якщо у країнах Європи їх нараховують одиниці або десятки, то в Україні йдеться про тисячі. Це переважно діти, народжені віл ВІЛ-позитивних матерів.

В нашій школі проходили бесіди зі школярами, диктанти на тему здоров’я, зверталася увага класними керівниками на актуальність цієї проблеми в усьому світі.

Символом боротьби зі СНІДом вже традиційно є червона стрічка. Сьогодні вона всюди, адже цей символ звертає увагу на проблему СНІДу та примушує і дітей, і дорослих задуматися над своїм здоров’ям. Щоб на мить людство зупинилося, поглянуло на чудовий світ навколо і кожен собі сказав: «СНІД не позбавить мене цього сонячного життєвого сяйва!»

Категорія: Виховна робота | Переглядів: 243 | Додав: school | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: