Головна » 2015 » Квітень » 7 » ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ЗДОРОВ'Я 2015
16:03
ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ЗДОРОВ'Я 2015

Здоров`я народу - багатство країни. 

Однією з головних завдань сучасної школи є виховання здорової дитини, охорона здоров'я людини. Вирішення проблеми збереження власного здоров'я закладено у самій людині, в знанні та розумінні нею проблем формування, збереження, зміцнення і відновлення його, а також в умінні дотримуватися правил здорового способу життя. Діти повинні усвідомлювати, що майбутнє кожного, як і держави в цілому – за здоровими поколіннями, бо фізично і морально здорова людина здатна творити і приносити користь іншим людям.

Здоров'я - найбільша цінність людини. Однак саме до здоров'я людина відноситься найбільш легковажно. Стреси, шкідливі звички, неправильне харчування - далеко не весь перелік того, чим людина губить своє здоров'я.

07 квітня 2015 року відзначається Всесвітній день здоров'я. Він покликаний нагадати нам: здоров'я - цінність, якою не можна нехтувати. Святкувати День здоров'я стало чудовою традицією, яка з'явилася в 1950 році.

Мета щорічного Всесвітнього дня здоров'я полягає в демонстрації всьому світу того, що саме здоров'я є основою всього: і успіху, і сім'ї, і роботи, і слави! Щороку тематика свята пов'язується з тими глобальними проблемами, які існують перед охороною здоров'я Землі. Саме з цією метою і обумовлені різні девізи, під якими проходить святкування.

У 2015 році темою Всесвітнього дня здоров'я стала безпека продуктів харчування, які щороку забирають життя майже двох мільйонів людей!

Для організації профілактичної роботи в школі – інтернаті №1 доброю традицією стало проведення: тематичних лекцій щодо профілактики шкідливих звичок, практичних занять, нетрадиційних уроків фізичної культури, психологічних тренінгів, бесід, ігор, захист рефератів, круглих столів. При цьому педагоги школи акцентують увагу дітей на розвиток психічної культури, формування психологічного здоров'я та профілактику шкідливих звичок в учнів; на формування у дитини довіри до самого себе, сприйняття власної індивідуальності, самоповаги, впевненості в собі, почуття власної гідності; на усвідомлення вибору саме здорового способу життя та осмисленому самовизначенні у виборі професії, на здатності знаходити власний сенс життя та формування установки на здоровий спосіб життя; на засвоєння знань про шкідливі звички, їх вплив на організм людини та на необхідність самоствердження у підлітковому серед овищі.

Їх мета: орієнтація на пріоритетність вічних загальнолюдських цінностей життя і здоров'я, мотивацію ведення здорового способу життя як необхідної умови саморозвитку, самовдосконалення та самозбереження у сучасному світі, запоруки успішної самореалізації кожної дитини у повсякденному та майбутньому дорослому житті.

Учні мають усвідомити, що їх майбутнє залежить від того вибору, який кожен особисто робить вже сьогодні в кожну хвилину свого життя (пити - не пити, курити - не курити, займатися фізичною культурою – не займатися, вчитися – не вчитися, з ким дружити, а з ким ні, вживати наркотики – не вживати, тощо). І лише духовно і фізично сильна та здорова особистість може розраховувати увійти в сучасний напружений ритм життя, здобути відповідні знання, правильно обрати професію, пристосуватися до мінливих соціальних, екологічних, внутрішніх факторів, досягти успіху в обраній спеціальності, і саме така людина здатна допомогти собі і оточуючим, стати корисною для суспільства в цілому.

Невеличкий фотозвіт відкриє вам сторінки різнобічної роботи з цього напрямку в різні роки шкільного життя.

 

 

 

Переглядів: 1000 | Додав: school | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: