Головна » 2016 » Грудень » 16 » Заходи до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС
11:47
Заходи до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

 

 В ЗОШ-інтернаті №1 пройшли тематичні заходи до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, а саме, бесіди, хвилини пам`яті на виховних годинах, інформаційна виставка у шкільній бібліотеці. 

 

(Із матеріалу обласного круглого столу присвяченого 30-ій роковині Чорнобильської катастрофи)

 "Масштаб Чорнобильської катастрофи, найтяжчої за всю історію людства техногенної катастрофи, добре відомий як вченим, так і політикам всього світу. Внаслідок Чорнобильської катастрофи постраждало біля 5 млн. людей, забруднено радіоактивними нуклідами близько 5 тис. населених пунктів України, Білорусі та Росії. Чорнобильська аварія призвела до безпрецедентного опромінення населення зазначених держав. Крім України, Республіки Білорусь та Російської Федерації вплив Чорнобильської катастрофи відчули на собі Швеція, Норвегія, Польща, Великобританія та інші країни. 

Станом на січень 2010 р. в Україні налічувалося 260807 осіб, які за чинним законодавством мають статус учасника ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. На       1 січня 2006 року в Україні понад 2,59 млн. осіб мали статус постраждалих внаслідок катастрофи на Чорнобильській АЕС. При скороченні загальної кількості постраждалих на 19% за період 1997-2006 рр., внаслідок смерті  виявилися дві характерні особливості. Стрімко, майже у 1,8 рази зріс контингент категорії інвалідів Чорнобиля. На 3% зросла кількість тих постраждалих, які працювали за межами зони відчуження. А найбільше (на 24%) скоротилася чисельність учасників ліквідації наслідків аварії у 1986-1987 рр. Це свідчить про те, що саме перша хвиля ліквідаторів, чоловіків у молодому віці, зазнала найсильнішого удару по здоров'ю, - вони поступово вимирають.

У 1986 році було евакуйовано близько 116 тис. осіб, виникла проблема будівництва  додаткового житла для евакуйованих. У 1986-1987 рр. для переселенців було побудовано приблизно 15 тис. квартир, багато гуртожитків, 23 тис. будівель, приблизно 800 закладів соціальної та культурної сфери. Замість відселеного міста Прип'ять для персоналу ЧАЕС побудовано місто Славутич."

 

 

Категорія: Виховна робота | Переглядів: 554 | Додав: school | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: